skip to Main Content

OPLEV VIKINGERNES SKOV

En stævningsskov er en gammel form for skovdrift, hvor man udnytter løvtræers evne til at danne nye skud fra stubben eller roden, når træet er skåret ned.

Siden oldtiden har bønderne stævnet skovstykker for at få dannet de lange, lige grene, man skulle bruge til redskaber, hegn og til at brænde trækul.
I vores stævningsskov arbejder vi med vikingernes målrettede skovbrug. Eleverne skal med i skoven og fælde et egetræ med vikingeøkse og på baggrund af de blotlagte årringe, skal de vurdere træets historie og alder. Vi viser, hvordan vikingetømreren valgte de træer, der var klar til fældning og hvilke der skulle stå 40 år mere.
Stammerne fragtes efterfølgende til vores byggeplads, hvor de skal bruges i bro- og vejbyggeriet.
I løbet af dagen, får eleverne indtryk af, hvor meget arbejde der måtte investeres i denne driftform, og hvor stort udbytte den kunne give. I takt med, at vi fælder træer bliver skoven mere lysåben, og vi ser også på den flora, der dukker op.

Klassetrin: 4. – 9. klasse

Fag: Historie, geografi, natur/teknologi og biologi

Mødested: Vikingelandsbyen i Albertslund, Ledøjevej 35, Risby, 2620 Albertslund. Bus 143 eller 144 til Risby går fra Albertslund, Vallensbæk og Ballerup Station.

Eller Kroppedal Museum, Kroppedals allé 3, 2630 Taastrup. Bus 116 fra Høje-Taastrup Station til Ole Rømers høj.

Praktisk info: Hele forløbet foregår udendørs, så husk praktisk tøj til årstiden. Jorden i skoven er ofte blød og våd, så gummistøvler er at foretrække som fodtøj. Medbring madpakke som kan nydes i skolehytten eller i Vikingelandsbyen.

Pris: Gratis 

VÆLG TILGÆNGELIGE TIDSPUNKTER

Skoleforløb – OPLEV VIKINGERNES SKOV

Free

Stævningeskov Se flere billeder her
 • Hvornår?

  Uge 14-17
  Uge 43-48

  Vælg mellem tidspunkt:
  9.00 – 12.00 (3 timer)
  9.30 – 12.30 (3 timer)

 • For hvem?

  4. – 9. klasse

 • Hvor?

  Vikingelandsbyen
  Ledøjevej 35

  Albertslund, 2620 Danmark
  + Google Map

 • Spørgsmål?

  For yderligere spørgsmål kontakt Vikingebros undervisningskoordinator:
  Sarah Abildgren Tlf. 5048 6563