skip to Main Content

Undersøg ådalens natur

Hvordan brugte vikingerne ådalens åbne landskab? Hvilke planter har vokset i ådalen i vikingetiden, og hvad har vikingerne brugt dem til? Hvilke planter og dyr kan vi finde i
dag, og hvad gør nutidens mennesker for at passe på naturen i ådalen?

Alle disse spørgsmål går vi i dybden med når vi undersøger ådalen og dens natur. Vi tager på skattejagt efter vikingernes planter og hører historier om lægeurter, giftmord og naturlige krydderier. Vi undersøger hvilke dyr og planter, der lever i ådalen i dag og hvad vi kan sige om naturens tilstand ud fra det vi finder. Vi snakker også om, hvordan man i dag hjælper naturen med forskellige former for naturpleje.

Jordbunden i ådalen har stor betydning for bygningen af den store vikingebro, så hvis vejret er til det, vil vi også tage boreprøver i ådalen og undersøge jordbunden og dens indvirkning på byggeprocessen. I skolehytten har vi et mindre feltlaboratorium, som vi bruger i dagens undersøgelser.

Klassetrin: Indskoling og mellemtrin

Fag: Historie og natur/teknologi

Mødested: Kroppedal Museum, Kroppedals allé 3, 2630 Taastrup. Bus 116 fra Høje-Taastrup Station til Ole Rømers høj.

Eller Vikingelandsbyen i Albertslund, Ledøjevej 35, Risby, 2620 Albertslund. Bus 143 eller 144 til Risby går fra Albertslund, Vallensbæk og Ballerup Station.

Praktisk info: Hele forløbet foregår udendørs, så husk praktisk tøj til årstiden. Jorden i ådalen er ofte blød og våd, så gummistøvler er at foretrække som fodtøj. Medbring madpakke som kan nydes i skolehytten.

Pris: Gratis 

VÆLG TILGÆNGELIGE TIDSPUNKTER

Skoleforløb – Undersøg ådalens natur

Free

Formidling_Mads Se flere billeder her
 • Hvornår?

  Uge 22
  Uge 26

  Vælg mellem tidspunkt:
  9.00 – 11.30 (2.5 timer)
  9.30 – 12.00 (2.5 timer)
  10.00 – 12.30 (2.5 timer)

 • For hvem?

  Indskoling og mellemtrin

 • Hvor?

  Kroppedal Museum
  Kroppedals allé 3, 2630 Taastrup.
  + Google Map

 • Spørgsmål?

  For yderligere spørgsmål kontakt Vikingebros undervisningskoordinator:
  Sarah Abildgren Tlf. 5048 6563