skip to Main Content

Bliv frivillig

Alle kan blive frivillige medbyggere på Vikingebro.

Vikingebro er et anderledes borgerinddragende formidlingsprojekt, som udvikles og gennemføres i tæt samarbejde med Albertslund og Høje Taastrup kommuner, skoler, frivillige, foreninger og institutioner på Københavns Vestegn. Vil du være frivillig, eller vil din forening eller klub deltage i byggeprocessen, så send en mail til kontakt@vikingebro.dk

Vi har 25 års erfaring med frivillige og lægger vægt på nærværet i arbejdet og den gode stemning. Alle er velkomne og vi finder selvfølgelig en opgave, der passer til dig og din interesse. Der er gang i mange projekter og vi har altid en plan for arbejdet, når vi mødes.

Hver tirsdag fra kl. 17.00 møder vi til byggeaftener i Vikingelandsbyen. Du er altid velkommen til at komme forbi og prøve.

 

Afhængig af din interesse, tilbyder vi forskellige opgaver:

Brobygger

  • I samarbejde med professionelle håndværkere kan du blive ”brobisse” og med vikingernes værktøj og teknikker selv udøve håndværk som for 1000 år siden. Vi skal ud og fælde træer, hugge brostopler og planker samt bygge på broen.

 

Høslet- og dyrelaug

  • Hvis du er mere til naturpleje, er vi ved at etablere et høslet- og dyrelaug. I området omkring Vikingebroen og -vejen, vokser godt og saftigt græs. Det skal høstes og bruges til vinterfoder af husdyrene i Vikingelandsbyen. Høslettet vil også gavne de skrøbelige og sarte planter i ådalen, som efterfølgende vil få mere sol.
  • Et husdyrlaug vil også have en naturplejende effekt. I den laveste del af ådalen, hvor åen løber, findes frøpuljer, som bliver udløst, når jorden bliver trampet op og nye planter kan få en chance, når dyrene spiser græsset.

Systuen

  • Er du interesseret i vikingernes tøj, kan du hjælpe til i systuen, som kreerer tøjet fra bunden. Uldet fra vores får bliver spundet og vævet til stof, der bliver farvet og syet til kjoler, skjorter og bukser til vores formidlere. Du kan hjælpe til med alle processerne og få et indblik i det store arbejde, der ligger i tekstilarbejdet.

Mere information

VIKINGEBRO

VIKINGEBRO er placeret i Store Vejleådalen mellem Vikingelandsbyen i Albertslund og Kroppedal Museum

  Find vej

  kontakt@vikingebro.dk

  telefonnummer

  facebook.com/vikingebro

Bliv frivillig_Knap Se flere billeder her