skip to Main Content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vikingernes skov

30. maj|18:30 - 21:00

skov_top

Hvorfor betød skoven så meget for vikingerne? Vi drager ind i vikingernes skov, og hører både om skovens sagn og om vikingernes skovdrift.

De fleste af os kender historien om vikingernes evigtgrønne asketræ, Yggdrasil – Livets træ. Med rødder ned til både guderne, jætterne og underverdenen, og med en trækrone helt op i himlen.
For vikingerne var træerne vitterligt forbundet med evigt liv, og skovene var altgørende for deres overlevelse. Det var i skovene, at vikingerne skaffede de store kraftige egestammer til byggeri og de lange, lige kæppe, til redskaber og hegn. De kraftigste af kæppene brændte man til trækul, som var nødvendigt for at kunne smede jern og stål. Derfor dyrkede de bæredygtig skovdrift, og sørgede altid for at træerne kunne danne nye skud, når træet var fældet. Det er det, man kalder at stævne.

Vores vandretur går først til Vikingebroen, hvor vi skal opleve verdens længste nuværende vikingebro og -vej. Broen bliver konstrueret af egetræ og giver derfor indtryk af hvor imponerende et bygningsværk vikingerne kunne udføre med skovens vigtigste råstof. Herefter går vi gennem Vikingelandsbyen og op til Stævningsskoven, hvor vi skal høre om, hvordan vikingebonden udvalgte de stammer, der var klar til stævning og hvilke, der skulle stå tilbage mange år endnu. Vi kigger også på den flora og fauna, der dukker op i takt med at skoven bliver mere lysåben.
Vi skal også høre om hvordan et skævt eller et tvedelt egetræ kunne blive til stævnen på et vikingeskib eller vognstangen på en vikingevogn. Og selvfølgelig også mere om Yggdrasil og om tordenguden Thors spor i skoven.

Info: Turen er en vandretur på lidt over 4 km i terræn, så man bør komme i egnet fodtøj. Vi går i roligt tempo med mange stop undervejs.

Pris: Turen er gratis når entréen til Kroppedal Museum er betalt. Entréprisen er 50 kr. for voksne og gratis for unge under 18 år. Billetter købes i museumsbutikken ved ankomst.

Man kan med fordel komme i god tid og opleve museets vikingeudstilling inden turen.

I samarbejde med

 • Hvornår?

  30. maj fra kl. 18:30 – 21.00

 • For hvem?

  Alle

 • Hvor?

  Kroppedal Museum

  Kroppedals Alle 3
  2630 Taastrup
  + Google Map
 • Spørgsmål?

  For yderligere spørgsmål kontakt
  Naturvejleder Kristian Jepsen

  Tlf.: 3012 3985
  Mail: booking@vikingebro.dk

Detaljer

Dato:
30. maj
Tidspunkt:
18:30 - 21:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Kroppedal Museum
Kroppedals Alle 3
Taastrup, 2630 Denmark
+ Google Maps
Telefon:
43303000
Hjemmeside:
kroppedal.dk

Andet

Praktisk info
Vandretur på over 4 km i kuperet terræn.