skip to Main Content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vejen til vikingerne

3. juni, 2018|13:00 - 16:00

illustration_top


Kom til vikingefilm-premiere i et vikingelanghus, og vær med til at fejre Danmarkshistorien i Vestskoven.

Den første søndag i juni, fejrer vi traditionen tro Danmarkshistorien i Vestskoven og de rige historiske spor i landskabet, hvor Høje-Taastrup, Albertslund og Egedal kommuner støder sammen. I år bliver helt særlig, når moderne medier møder vikingernes verden for 1200 år siden, og en helt ny film og mobil-app ser dagens lys. Det sker i Vikingelandsbyen i Albertslund og i ådalen mellem Kroppedal Museum og Vikingelandsbyen, hvor der i disse år arbejdes intensivt på rekonstruktionen af Nordens længste vikingebro og -vej.

 

Ny film kaster lys over Vestegnens vikinger
Ta’ hele familien med, når vi i vikingelanghuset i Vikingelandsbyen sætter en autentisk stemning med premieren på animationsfilmen ’År 805’ om de lokale vikingers dramatiske liv og skæbner. Filmens fortællerstemme leveres af Sonja Richter, og det er nogle af landets bedste illustratorer og animationsskabere, der har skabt filmens medrivende og rørende univers om livet på Vestegen for 1200 år siden. Dem kan man også møde på dagen, hvor de vil fortælle om tilblivelsen af filmen og vise eksempler fra deres arbejde.

 

En app i hånden og to ravne i skoven
Filmen ’År 805’ vil desuden være tilgængelig på en helt ny mobil-app ’Vejen til vikingerne’, der guider til både historierne om vikingerne og naturen i området omkring Store Vejleådal og Vestskoven. Med applikationen på din telefon, kan du fremover gå på opdagelse blandt fx spiselige og helbredende urter, ådalens dyreliv og de historier og myter, vi forbinder med dem, ligesom du kan gå i sporene på de vikinger, der har boet og levet i området. Og meget andet.
Denne dag vil du kunne høre vores naturvejleder fortælle om områdets særlige natur, blandt andet om de to ravne som yngler i området, og hvordan du får optimalt udbytte af app’en næste gang, du skal udforske landskabet.

 

Vikingestemning for alle
Rundt om i vikingelandsbyen og ved Vikingebroen i ådalen, vil der hele eftermiddagen være vikingestemning for alle: Smag på vikingemad, deltag i byggeriet af ”Harald Blåtands” vikingebro, rid på heste, prøv at lave lindebast og smede, skyd til måls med bue og pil – og meget mere.

 

Vi glæder os til en sommerdag i vikingernes verden, og håber du skal med. Der er gratis entré.’

Det er projekt Vikingebro (Kroppedal Museum og Vikingelandsbyen i Albertslund), der i samarbejde med Danmarkshistorien i Vestskoven, står bag dagen

 • Hvornår?

  3. juni fra 13:00 – 16:00

 • For hvem?

  Alle

 • Hvor?

  Vikingelandsbyen

  Ledøjevej 35
  Albertslund, 2620 Danmark
  + Google Map

   

 • Spørgsmål?

  For yderligere spørgsmål kontakt
  Sarah Abildgren Tlf. 5048 6563 eller 4330 3024

Detaljer

Dato:
3. juni, 2018
Tidspunkt:
13:00 - 16:00
Begivenhed Kategori: