skip to Main Content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Istiden tur/retur på cykel

25. april, 2019|18:30 - 20:30

Gravhøj_top

Store Vejleådalen er et varieret og kuperet landskab i kanten af Vestskoven, der rummer fortællinger og natur, kun de færreste kender til. På cykler tager vi på en oplevelsesrig tur gennem landskabet – helt tilbage til istiden, hvor ådalen blev dannet.

Da isen trak sig tilbage efter sidste istid for cirka 15.000 år siden, efterlod smeltevandet sig en dyb fure i landskabet mellem vore dages Albertslund og Høje Taastrup Kommune. I denne fure fik Store Vejleå sit udspring, og lavningen omkring åen kalder vi i dag derfor Store Vejleådalen.
I periferien af ådalen ligger landsbyerne Risby, Vridsløsemagle, Ledøje og Herstedvester, der dækker et kulturlandskab, hvor fortidens spor er rigt bevaret. Her finder man både gravhøje fra oldtidens agerbrugsamfund, spor efter den arktiske indlandsis og dens floder, og arkæologiske fund, der vidner om, at området med sine åsystemer, søer, moser og jordbund til alle tider har haft afgørende betydning for de mennesker, der levede der.
På cykelturen tager vi os tid til at nyde denne kulturhistoriske oase, mens vi bliver klogere på ådalens natur og landskab. Turen går gennem både mose, skov og eng, og vi skal blandt andet forbi Kroppedal Museum, Vikingelandsbyen, Appevad og Porsemosen – den største uspolerede mose mellem Roskilde og København.

 

Info: Medbring egen cykel. Vi kører i lavt tempo med flere stop undervejs.

Pris: Turen er gratis når entréen til Kroppedal Museum er betalt. Entréprisen er 50 kr. for voksne og gratis for unge under 18 år.

Man kan med fordel komme i god tid og opleve museets vikingeudstilling inden turen.

 

I samarbejde med

 • Hvornår?

  25. april 2019 kl. 18.30 – 20.30

 • For hvem?

  Alle

 • Hvor?

  Kroppedal Museum

  Kroppedals Alle 3
  2630 Taastrup
  + Google Map
 • Spørgsmål?

  For yderligere spørgsmål kontakt
  Naturvejleder Kristian Jepsen

  Tlf.: 3012 3985
  Mail: booking@vikingebro.dk

Detaljer

Dato:
25. april, 2019
Tidspunkt:
18:30 - 20:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Kroppedal Museum
Kroppedals Alle 3
Taastrup, 2630 Denmark
+ Google Maps
Telefon:
43303000
Hjemmeside:
kroppedal.dk