skip to Main Content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

60min. i vikingetiden

19. januar|13:00 - 14:00

Halskæde2_top

Vidste du, at der i området omkring Taastrup er fundet spor efter nogle af de allerførste vikinger, vi kender til i Danmark? Og vidste du, at de ikke alle var indfødte, men kom langvejs fra for at bosætte sig her?
På Taastrup Medborgerhus kan du lørdag den 19. januar få den særlige historie om de lokale vikinger, der til marts bliver ”vakt til live” i en helt ny udstilling på Kroppedal Museum.

Rejs med tilbage til år 800 og oplev Taastrup-egnen i vikingetiden. Det sker på Taastrup Medborgerhus lørdag den 19. januar, hvor bl.a. den prisnominerede kortfilm ’År 805’ om de lokale vikinger bliver vist på stort lærred, og hvor museumsinspektør Mads Thernøe fortæller om nogle af de vikinger, der boede på egnen for 1200 år siden. Arkæologerne fra Kroppedal Museum har fundet deres grave, og ud fra undersøgelserne af skelletterne og de genstande, de havde med sig i graven, er det bl.a. sandsynligt, at nogle af vikingerne stammede fra Gotland.

Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag i vikingernes tegn. Arrangementet er gratis, varer en time og byder også på kaffe, saft og kage.

 

 

 

 

 • Hvornår?

  19. januar fra 13:00 – 14:00

 • For hvem?

  Alle

 • Hvor?

  Medborgerhuset i Taastrup

 • Spørgsmål?

  For yderligere spørgsmål kontakt
  Sarah Abildgren Tlf. 50486563

Detaljer

Dato:
19. januar
Tidspunkt:
13:00 - 14:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Taastrup Medborgerhus
Taastrup Hovedgade 71 2630