skip to Main Content

Verdens længste vikingebro blev indviet og døbt

Vikingelandsbyen i Albertslund og Kroppedal Museum har de sidste tre år bygget på verdens længste vikingebro, som er en rekonstruktion af Ravningbroen, som Harald Blåtand byggede i Jylland for cirka 1000 år siden. Flere tusinde børn, håndværkere og frivillige har hjulpet til, og fredag 13. september blev broen indviet med en stor vikingefest, hvor de sidste to planker fuldendte bygningsværket og broen blev døbt ”Haralds Bro”.

Støttet af Nordea-fonden, Friluftsrådet og Albertslund og Høje- Taastrup Kommune har Vikingelandsbyen og Kroppedal Museum de sidste tre år med hjælp fra flere tusinde børn arbejdet på verdens længste vikingebro, der kan blive et nyt stort turistmål, spår Anders Garde Kongshaug fra VNR, der har vundet en lang række priser for turismefilm. “Vikingebroen vil også bringe f.eks. Albertslund meget mere i international presse og gøre byen mere attraktiv at komme til og bo i,” siger Anders Garde Kongshaug videre.

Vikingebroen forbinder sammen med fire forskellige slags vikingeveje de to kulturinstitutioner og kommunerne Albertslund og Høje-Taastrup tværs over den naturskønne Store Vejleådalen.

”Det har i mere end en forstand været et brobygningsprojekt det her. Kulturinstitutioner sammen. En masse børn sammen. Professionelle og frivillige sammen. Det er historisk på alle måder. Nu har vi et stykke vikingebro, som Harald Blåtand for ca. 1000 år siden lavede den. Den folder sig ud i et fantastisk naturområde med en masse nye potentialer for formidling af vikingetiden. Det håber jeg en masse vil benytte sig af,” siger en stolt leder af Vikingelandsbyen i Albertslund og projektet ”Vikingebro”, Klaus Mynzberg.

Den i alt 700 meter lange vej- og brokonstruktion er færdigbygget og blev indviet fredag den 13. september 2019. Den står nu som en imponerende levendegørelse af vikingernes infrastruktur og håndværk. Ingen andre steder i verden kendes til lignende rekonstruktioner, og stort set samtlige 700 meter er bygget med håndkraft og med vikingernes værktøj og teknikker.

Til indvielsen var flere hundrede mennesker mødt op og prøvede kræfter med en lang række vikingaktiviteter og fik smagsprøver på vikingemad. Klaus Mynzberg, leder af Vikingelandsbyen, Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet, og Henrik Lehmann Andersen, direktør for Nordea-fonden, holdt tale og var med til at døbe den nye bro ”Haralds Bro”.

Tak til alle, der har bidraget – og alle der mødte op til indvielsen. Spred endelig budskabet om broen, så endnu flere kan gå i vikingernes fodspor i de skønne naturomgivelser!)

Mere information

VIKINGEBRO

VIKINGEBRO er placeret i Store Vejleådalen mellem Vikingelandsbyen i Albertslund og Kroppedal Museum

  Find vej

  kontakt@vikingebro.dk

  telefonnummer

  facebook.com/vikingebro

hus_grubehus