skip to Main Content

Cookie- og privatlivspolitik

Introduktion
Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af de annoncer, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies
Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:

  • Google Analytics (analytics.google.com)
  • Google Calendar (calendar.google.com)

 Personoplysninger

Generelt
Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger
Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: kontakt@vikingenro.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af:

Kroppedal Museum
Kroppedals Alle 3
2630, Taastrup

CVR: 26 58 90 02
Email: kontakt@vikingebro.dk

Porsemosen_900x600

Porsemosen er den største uspoleret mose mellem Roskilde og København. Mosen har blandt andet været et sted, hvor der blev ofret til guderne. Foto: Navn

Den moderne Vestskoven

Ved Risby nord for Albertslund mødes Store Vejleådalen og Vestskoven. Vestskoven er stadig en vårunge i sammenligning med andre danske skove og har kun lige rundet de 50 år. Den blev anlagt i 1967, hvor folketinget besluttede, at Københavns Vestegn skulle have sin egen skov. Skoven er anlagt som en lystskov – dvs. at dens primære formål er at være udflugtssted for byboere, og at den derfor plejes efter publikums interesser. Nogle steder drives skoven som traditionelt skovbrug, andre steder får planter og træer lov til at vokse uden nogen form for indgreb, hvilket med tiden giver et mere urskovsagtigt præg.

Nord for Risby ligger Vestskovens stævningeskov. En stævningsskov er en gammel form for landbrug, hvor man udnytter løvtræers evne til at skyde igen fra stubben eller roden, når træet er skåret ned. At stævne betyder, at man skærer stammen ned med henblik på genvækst, og siden oldtiden har bønderne stævnet et skovstykke for at få dannet de lange, lige stammer, man skulle bruge til redskaber, huse og gærder. I dag er det primært skolebørn, der modtager undervisning i stævning i Stævningsskoven, hvor de får indtryk af, hvor meget arbejde der må investeres i denne driftform, og hvor stort udbytte den giver.

Vikingelandsbyen og Kroppedal Museum

Ved Risby anlagde man i 1992 en vikingelandsby med rekonstruktioner af forskellige vikingehuse i fuld skala. Vikingelandsbyen har siden været er en levende formidlingsinstitution og et historisk værksted, hvor skolebørn fra Albertslund og nabokommuner deltager i undervisningsforløb med udgangspunkt i vikingetiden. Blandt andet undervisning i Stævningsskoven, hvor eleverne fælder træer med vikingeøkser og lærer om træets historie.

Fra Vikingelandsbyen går der en gammel sti over ådalen op til Kroppedal Museum.  Det er på denne sti, at Danmarks længste vikingebro- og vej nu opføres. Kroppedal Museum som er et statsanerkendt kulturhistoriske museum, der formidler både arkæologi og nyere tids historie med særligt fokus på Vestegnen. Museet er desuden museum for dansk astronomihistorie.