skip to Main Content

Oplev vikingernes vinter

Den danske vinter kan være barsk. Især når man, som vikingerne, ikke har haft adgang til moderne opvarmning.

Det er imidlertid svært at sige noget konkret om klimaet i vikingetiden. En almindelig antagelse er dog, at den gennemsnitlige temperatur var lidt højere end i dag. Men vikingerne oplevede stadig strenge isvintre, hvor alle de indre farvande frøs til. I dette undervisningsforløb fokuserer vi på vikingernes udnyttelse af naturen i vinterhalvåret, og vi anvender både historie, religion og naturformidling som indgangsvinkel, så eleverne får en bred oplevelse af den danske vinter i vikingetiden. Eleverne vil opleve livet om vinteren på en storgård i vikingetiden med de mange sysler, pligter og fornøjelser det indebar. For vinteren var også en tid med ro og fordybelse.
Men vi skal også ud og opleve naturen som vikingerne oplevede den – i gudemyternes dramatiske univers – og måske kan vi finde dyrespor og få et glimt af dyrene, når vi lister afsted i skoven. Når frosten kommer, kan vi udnytte den, så det bliver lettere at færdes i ådalen og vi kan skære tagrør, som kan bruges til hustag.

Klassetrin: 3-6. klasse

Fag: Historie, kristendomskundskab, idræt og natur/teknologi

Mødested: Kroppedal Museum, Kroppedals allé 3, 2630 Taastrup. Bus 116 fra Høje-Taastrup Station til Ole Rømers høj. 

Eller Vikingelandsbyen i Albertslund, Ledøjevej 35, Risby, 2620 Albertslund. Bus 143 eller 144 til Risby går fra Albertslund, Vallensbæk og Ballerup Station.

Praktisk info: Det meste af forløbet foregår udendørs, så husk praktisk tøj til årstiden. Jorden i skoven er ofte blød og våd, så gummistøvler er at foretrække som fodtøj. Medbring madpakke som kan nydes i Vikingelandsbyen.

Pris: Gratis

VÆLG TILGÆNGELIGE TIDSPUNKTER

Skoleforløb – Oplev vikingernes vinter i ådalen

Free

IMG_2745 Se flere billeder her
 • Hvornår?

  Uge 3-5

  Vælg mellem tidspunkt:
  9.00 – 11.30 (2.5 timer)
  9.30 – 12.00 (2.5 timer)
  10.00 – 12.30 (2.5 timer)

 • For hvem?

  3-6. klasse

 • Hvor?

  Kroppedal Museum
  Kroppedals allé 3, 2630 Taastrup.
  + Google Map

 • Spørgsmål?

  For yderligere spørgsmål kontakt Vikingebros undervisningskoordinator:
  Sarah Abildgren Tlf. 5048 6563